Parafie

Parafie

008 191015s2019 pl hoab |000 0 pol c
009 b1000000428746
015 aUWD 2019/30655
020 a9788395474606 q(oprawa twarda)
040 aKR U cKR U dKR U dWA N dKIEL W dKR U
041 0 apol
045 2 bd1919 bd2019
046 k2019
100 1 aFalarowski, Roman. eAutor
245 10 aRzymskokatolicka Parafia pw. św. Ludwika w Bliżynie / cRoman Falarowski ; [tłumaczenie łacińskich tekstów źródłowych: ks. prof. Andrzej Wąsik (Wyższe Seminarium Duchowne w Radomiu)].
260 aBliżyn : bRzymskokatolicka Parafia pw. św. Ludwika, c2019.
300 a327, [1] strona : bfaksymilia, fotografie, ilustracje, mapy ; c26 cm.

336 aTekst btxt 2rdacontent
337 aBez urządzenia pośredniczącego bn 2rdamedia
338 aWolumin bnc 2rdacarrier

380 aKsiążki
380 aPublikacje popularnonaukowe
388 1 a2001-
500 aNa okładce i stronie tytułowej: 100 lecie 1919-2019 Parafia Bliżyn.
504 aBibliografia, netografia na stronach 287-298.
536 aWspółfinansowanie: Parafia św. Ludwika (Bliżyn), Gmina Bliżyn

610 29 aKościół katolicki
610 29 aParafia św. Ludwika (Bliżyn)
648 9 a1901-2000
648 9 a2001-
651 9 aBliżyn (woj. świętokrzyskie, pow. skarżyski, gm. Bliżyn)
655 9 aOpracowanie
658 aHistoria
658 aReligia i duchowość
700 1 aWąsik, Andrzej _c(ksiądz) _eTłumaczenie
710 2 aParafia św. Ludwika (Bliżyn) _eWydawca _4pbl
920 a978-83-954746-0-6 (oprawa twarda)

————————————————————————————————————————————–

008 200128s2019 pl co |000 0dpol cf
009 b1000000495233
015 aUWD 2020/2761
020 a9788392967439 q(oprawa miękka)
040 aKR U cKR U dKR U dWA N
045 2 bd1989 bd2019
046 k2019
100 1 aŁawreszuk, Marek d(1979- ). eAutor
245 10 aCerkiew Zmartwychwstania : bParafia Prawosławna Zmartwychwstania Pańskiego w Białymstoku – 1989-2019 / c[prot. Marek Ławreszuk ; w publikacji wykorzystano teksty Jarosława Charkiewicza, Ałły Matreńczyk].
246 30 aParafia Prawosławna Zmartwychwstania Pańskiego w Białymstoku – 1989-2019

260 aBiałystok : bParafia Prawosławna Zmartwychwstania Pańskiego w Białymstoku, c2019.
300 a64 strony : bfotografie, portrety ; c24 cm.

336 aObraz bsti 2rdacontent
336 aTekst btxt 2rdacontent
337 aBez urządzenia pośredniczącego bn 2rdamedia
338 aWolumin bnc 2rdacarrier

380 aKsiążki
380 aPublikacje promocyjne
388 1 a2001-
536 aWspółfinansowanie: Marszałek Województwa Podlaskiego

610 29 aParafia Zmartwychwstania Pańskiego (Białystok)
610 29 aPolski Autokefaliczny Kościół Prawosławny
648 9 a1901-2000
648 9 a1989-2000
648 9 a2001-
650 9 aCerkiew Zmartwychwstania Pańskiego (Białystok)
650 9 aDuchowieństwo prawosławne
650 9 aOrganizacje prawosławne
650 9 aParafianie
651 9 aBiałystok (woj. podlaskie)
655 9 aOpracowanie
655 9 aPublikacja bogato ilustrowana
658 aHistoria
658 aReligia i duchowość
700 1 aCharkiewicz, Jarosław d(1964- ) eAutor
700 1 aMatreńczyk, Ałła eAutor
710 2 aParafia Zmartwychwstania Pańskiego (Białystok)  eWydawca  4pbl
920 a978-83-929674-3-9 (oprawa miękka)

——————————————————————————————————————–

008 201117s2020 pl abco |000 0dpol c
009 b1000000816973
015 aUWD 2020/36312
020 a9788394111151 q(oprawa miękka ;  qEwangelik Pszczyński)
040 aWA N cWA N dWA N
045 2 bd1517 bd2020
046 k2020
100 1 aSztuchlik, Bronisław d(1956- ). eAutor
245 10 aParafia Ewangelicka w Studzionce : b(od Reformacji do współczesności) / cBronisław Sztuchlik.
246 30 aOd Reformacji do współczesności
260 aStudzionka : bParafia Ewangelicko-Augsburska w Studzionce ; aPszczyna :
bWydawnictwo „Ewangelik Pszczyński”, c2020.
300 a208 stron : bfaksymile, fotografie, ilustracje, mapa, portrety ; c24 cm.

336 aObraz bsti 2rdacontent
336 aTekst btxt 2rdacontent
337 aBez urządzenia pośredniczącego bn 2rdamedia
338 aWolumin bnc 2rdacarrier

380 aKsiążki
380 aPublikacje popularnonaukowe
388 1 a2001-
504 aBibliografia na stronach 173-175.
536 aWspółfinansowanie: Urząd Miejski (Pszczyna), PSB Cyroń, Wesob System Wymienny BDF – Pojazdy Użytkowe

610 29 aParafia Ewangelicko-Augsburska (Studzionka)
648 9 a1501-1600
648 9 a1601-1700
648 9 a1701-1800
648 9 a1801-1900
648 9 a1901-2000
648 9 a2001-
650 9 aEwangelicyzm augsburski
650 9 aKościoły ewangelicko-augsburskie
650 9 aLuteranie
651 9 aPolska
651 9 aStudzionka (woj. śląskie, pow. pszczyński, gm. Pszczyna)
655 9 aOpracowanie
655 9 aPublikacja bogato ilustrowana
658 aHistoria
658 aReligia i duchowość
710 2 aParafia Ewangelicko-Augsburska (Studzionka) eWydawca 4pbl
710 2 aParafia Ewangelicko-Augsburska (Pszczyna) eWydawca 4pbl
920 a978-83-941111-5-1 (oprawa miękka ; Ewangelik Pszczyński)

————————————————————————————————————————————

008 190910s2018 pl |000 0 pol^^
009 b1000000407576
015 aBZCz 2019/24783
040 aWA N cWA N dWA N
041 0 apol beng
045 2 bd1906 bd2018
046 k2018
100 1 aGuzowska, Halina.  eAutor
245 10 aDziałalność społeczna Starokatolickiego Kościoła Mariawitów do roku 1935 – próba porównania do czasów współczesnych = bSocial action of the Old Catholic Mariavite Church : a comparison with contemporary times / cHalina Guzowska (Wydział Teologiczny Chrześcijańskiej Akademii Teologicznej w Warszawie).
246 31 aSocial action of the Old Catholic Mariavite Church : ba comparison with contemporary times

336 aTekst btxt 2rdacontent
337 aBez urządzenia pośredniczącego bn 2rdamedia
338 aWolumin bnc 2rdacarrier

380 aArtykuły
380 aPublikacje naukowe
388 1 a2001-
504 aBibliografia na stronach 40-41.
546 aStreszczenie w języku angielskim.

610 29 aStarokatolicki Kościół Mariawitów
648 9 a1901-2000
648 9 a1901-1914
648 9 a1914-1918
648 9 a1918-1939
648 9 a2001-
650 9 aDziałalność charytatywna
650 9 aIntegracja społeczna
650 9 aMariawityzm
650 9 aOpieka społeczna
650 9 aWykluczenie społeczne
655 9 aArtykuł monograficzny
655 9 aArtykuł z czasopisma naukowego
655 9 aArtykuł z czasopisma teologicznego
658 aHistoria
658 aReligia i duchowość
710 2 aWydział Teologiczny (Chrześcijańska Akademia Teologiczna ; Warszawa)
773 0 _iW:
tRocznik Teologiczny.
gR. 60, z. 1 (2018), s. 27-41

Czasopisma parafialne

008 201028c20209999pl mr |0 0pol c
009 b1000000801809
015 aBWC 2020/280
022 a2719-6143 y2545-3904
040 cWA N aWA N bWA N dWA N
046 k2020
245 00 aNasza Jedlnia : bmiesięcznik Parafii św. Mikołaja i Stowarzyszenia Jedlnia / c[Danuta Szegda-Pestka redaktor naczelna].
260 aJedlnia : bParafia św. Mikołaja : bStowarzyszenie Jedlnia, c2020-.
300 c30 cm.
310 aMiesięcznik

336 aTekst _btxt _2rdacontent
337 aBez urządzenia pośredniczącego bn 2rdamedia
338 aWolumin bnc 2rdacarrier

362 0 a2020, nr 1/2 (stycz./luty)- = nr 156/157-.
380 aCzasopisma
388 1 a2001-
500 aTytuł według okładki.

651 9 aJedlnia (woj. mazowieckie, pow. radomski, gm. Pionki ; okolice)
655 9 aCzasopismo katolickie
655 9 aCzasopismo parafialne
655 9 aCzasopismo polskie
658 aReligia i duchowość

700 1 aSzegda-Pestka, Danuta eRedakcja
710 2 aParafia Rzymskokatolicka pw. św. Mikołaja Biskupa (Jedlnia). _eInstytucja sprawcza.
710 2 aStowarzyszenie Jedlnia (Poświętne) eInstytucja sprawcza.
780 00 tNasza Jedlnia i Miejscowości Okoliczne
920 _a2719-6143

————————————————————————————————————————————-

008 200709s2019 pl |000 0 pol^^
009 b1000000701364
015 aBL 2020/12/23
040 aWA N cWA N dWA N dLUBL M
045 2 bd1993 bd2019
046 k2019
100 1 aTaracha, Cezary d(1965- ). eAutor
245 10 aGazeta parafialna „Echo Dąbrowicy” (1993-2019) : bćwierć wieku posługi dla lokalnej wspólnoty / cCezary Taracha (Instytut Historii KUL).

336 aTekst btxt 2rdacontent
337 aBez urządzenia pośredniczącego bn 2rdamedia
338 aWolumin bnc 2rdacarrier

380 aArtykuły
380 aLiteratura faktu, eseje, publicystyka
388 1 a2001-

610 29 aParafia Narodzenia Najświętszej Maryi Panny (Dąbrowica)
630 09 aEcho Dąbrowicy (czasopismo)
648 9 a1901-2000
648 9 a1989-2000
648 9 a2001-
650 9 aCzasopismo katolickie
650 9 aCzasopismo parafialne
650 9 aCzasopismo polskie
650 9 aParafie
651 9 aDąbrowica (woj. lubelskie, pow. lubelski, gm. Jastków)
655 9 aArtykuł problemowy
655 9 aArtykuł z pracy zbiorowej
658 aHistoria
658 aMedia i komunikacja społeczna
658 aReligia i duchowość
710 2 aUniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego (Warszawa) _4oth
773 0 iW:
tSpołeczna, religijna i kulturalna aktywność mieszkańców Jastkowa i okolic.
gs. 57-86